Monday, July 14, 2008

Supradoza Sentiment

In gara. Observi ca langa tine e un tiganus care iti cere bani. Ii oferi suma simbolica la care se asteapta, intrebandu-te de ce fratii lui care asteapta trenul, sub masca lanturilor, gelului de par si ciocatelor nu fac acelasi lucru. Par dezgustati de ceea ce au vazut, de semenul lor imbracat in haine uzate, murdare. In mod ciudat au aceeasi culoare a pielii si hainele lor la moda sunt la fel de murdare... iti dai seama astfel ca esti acasa, ca esti pe pamant. Nu e cea mai placuta senzatie, dar emana o anumita atractie, facandu-te sa te intrebi daca nu ar trebui sa incerci aceasta experienta mai des.
Multimea de pe peron se inghesuie pentru a prinde un loc in sageata albastra care tine loc de personal. Se imping, se injura (macar e verde-n fata). Iti amintesti duminicile in care urcai si tu in trenul care nu era inca sageata albastra cu acesti oameni si nu iti poti abtine sentimentul de multumire – nu vei lua acest tren. Acceleratul vine pe alta linie, nu e insa sageata albastra, oamenii nu injura, fiecare are locul lui. In compartiment e cald, dar nu poti deschide geamul deoarece trebuie sa ii respecti pe ceilalti. In tot acest timp muzica suna la casti. Oare e prea tare ? In mod natural, parti ale corpului se misca pe ritmul melodiei. Persoanele din compartiment se uita sugestiv. Uitasei, aici, in accelerat, lumea e civilizata, nu se manifesta, nu e verde-n fata. Scoti deci cartea si realizezi ca nu, nu ar trebui.

8 comments:

Anonymous said...

uitasei?!? really?

Anonymous said...

a da, sunt cri. da imi ascund identitatea. ca mi se pare dubios ca apartamentu comenteaza la apartamentu. y'a mean?

apartamentu' said...

I hear you! ;) pai uitasem pt ca nu am mai calatorit cu trenul de mult, doar cu expressul spre budapesta, care nu este tren.
Andra

Anonymous said...

dupa cum bine stii, eu sunt o persoana profund superficiala. asa ca nu comentam continutul, ci forma.
bluntly: who the fuck says "uitasei"?! in forma asta.

apartamentu' said...

`uitasei` adica `a uita` la indicativ mai mult ca perfect persoana a 2a singular... ce forma ai prefera? i`m confused

Anonymous said...

andra, cum merge trenul spre budapesta?
tipa de la gara a zis ceva de medias-budapesta fara vreo alta oprire, dar nu stiu daca e de incredere.

and another thing: unde puii mei gasesti informatii de genul acesta pe site-ul cailor futute romane? i'm curious!

apartamentu' said...

trenul spre budapesta trece prin si opreste in medias, deci il poti lua de acolo. mai opreste in ceva statii inainte de budapesta... informatii la agentia CFR de pe Balcescu, de acolo poti lua si bilet. acolo informatiile sunt gratis, la mine costa, deci vreau o bere la Sziget!
Andra

Anonymous said...

sa traiesti bine, puiul meu de dac!