Friday, August 29, 2008

the Freedom Ship


Cat de misto e sa fie vineri dupa-amiaza, sa ploua, sa n-ai unde merge altundeva decat la Real si sa miroasa a zacusca in toata casa. NOT.
Norocul meu ca urbanistii web de la arhitectura si arta alternativa se lupta din greu impotriva acestui sentiment si isi ocupa timpul cu alte lucruri care nu au nimic in comun cu vinetele coapte sau cu borcane reciclate pe care aproape mai scrie "mustar de masa de la Bun..".
Asa ca ma gasesc visand la cum ar fi sa locuiesc intr-un oras plutitor pe ocean, un oras asa de puternic incat sa fie self-sufficient, unde sa am net si telefonie mobila cu 7 euro centi mesajul catre orice retea, un oras unde cainii si pisicile sa traiasca in armonie, un oras unde poti sa-ti ameninti copiii ca daca nu-s cuminiti ii dai nu la tigani, ci la rechini, un oras fara probleme rasiale pentru ca oricum numai albii vor putea sa-si permita sa stea acolo, un loc minunat cu ape artificiale care curg in sus si rosii fara gust cumparate de la supermarketul de langa prova, un loc fara absolut nici o biodiversitate whatsoever, si, mai ales, un loc care sa fie in mai multe locuri deodata. Adica te culci noaptea in Indonesia dupa ce ai facut party cu bastinasii si te trezesti mahmur acostand in portul din Anguilla. Si partea cea mai buna e ca nu trebuie sa dai explicatii nimanui. Nu, n-ai futut pe nimeni azi noapte si ai plecat fara preaviz lasand in urma o inima franta. Da, fraiere, asta-i jocu. Si pana la urma n-ai plecat nicaieri, ca esti acasa in continuare. Esti doar in miscare in comparatie cu restul teritoriilor, pe langa orasul tau esti in repaus. Sa concludem deci ca nu exista sentimente de vina aici. Poti sa privesti apusul ca Leo si Kate sau sa strigi "Vant in pupa!!" si sa te ia lumea in serios. E locul ideal. Si se numeste vaporu' libertatii.

Si ghici ce. N-o sa se intample niciodata. Pt ca esti un roman sarac. Sau esti un roman cu multi RONI. Sau esti pur si simplu un roman. Si ce daca ai mers la Paris si ai stat la hotel Formula 1? Sau ai mancat un sendvis in parcarea de la Biarritz? Upper middle class, ba. Si nici macar daca-ti vinzi sufletul diavolului nu scoti atatia bani. Dar hei. Exista intotdeauna inlocuitori. Cam asa

1 comment:

apartamentu' said...

if you sell that desert of coke you can have your own floating continent
andra