Thursday, June 11, 2009

O piatra de pe suflet

Umbla vorba ca romanii au reprezentanti la Bruxelles. Multi. Vreo 30 din cate am auzit. Probabil ca trei sferturi vor fi trimisi inapoi in scurt timp.
Primele si singurele pareri pe care le-am auzit despre rezultatul alegerilor au fost ale unor oameni nemultumiti.
`Cine ne reprezinta in Parlamentul European? Becali? Elena Basescu? Nebunul de Vadim?`
O scurta privire pe wikipedia ne demonstreaza insa ca nimeni nu este mai reprezentativ decat acest trio.

Corneliu este presedintele partidului `ultranationalist` Romania Mare. Fost de stanga, in prezent de dreapta, extrem sa fie, altceva nu conteaza. Stie el ce stie, ce-i al omului i-al omului, dar nu poate fi fericit fara ca tiganii si ungurii sa dispara de pe teritoriul tarii lui. Pacat. La antisemitism a renuntat de ceva vreme, pesemne a realizat cine trage sforile. Un Mitica al comunismului.

Gigi se trage din Zanga... Perisorul lui, pana corbului. Ciobanasul a vandut oile, si-a luat atitudinea si a mers incet la Bucuresti. Poporul roman cel de pastori cu multa atitudine si bani pe masura nu isi poate scoate din suflet secolele de transhumanta, muntii si vaile parcurse pe jos in bataia soarelui sau a viforului. Noroc ca a fost inventat Passatul cu clima pentru a-i razbuna.

Last and definitely least, domnisoara Basescu. Scriind numele dansei in wikipedia ma gandeam cu stupoare la faptul ca ar putea exista informatii si despre ea acolo. Din fericire
nu a fost cazul. Elena Basescu nu a ajuns in wikipedia. Inca. Surse despre ea sunt insa destule si ne spun ca este atat de tipica incat nu are rost, dar totusi. Daca am vorbi in clisee as spune: ma mir ca e bruneta! Tata are bani, ea are picioare lungi si cea mai naiva expresie din lume, combinatia perfecta. Trebuie adaugat ca tata a facut un gest sadic sau masochist, depinde de punctul de vedere, luand-o de pe catwalk. Nimeni nu e atat de prost, surd sau orb incat sa nu isi dea seama cat de proasta e ea. Nici macar dragostea parinteasca sau ea insasi.

Ideea era ca cei 3 sunt perfecti pentru a reprezenta gloriosul popor roman la Bruxelles si asta pentru ca cei ce i-au ales, majoritatea adica, se incadreaza atat de bine in una dintre aceste tipologii, incat pe oglinziile din baie zambeste in fiecare dimineata afisul electoral cu portretul unuia dintre acesti trei ... (a)romani.

17 comments:

Life of a Hairless Monkey said...

cred... ca te-am inspirat putin, si ma simt bine ca muza. :) si imi place ca te bagi pe politica. :P you do a good job, fiica tatei, si esti si bruneta! :)) kidding.

apartamentu' said...

intr-adevar, dar i have to work on those legs

Anonymous said...

Este absurd sa condamni niste oameni pentru ceea ce sunt. Nu inteleg cu ce e de vina becali ca a fost cioban sau vadim ca are o atitudine ultranationalista sau EBA pentru ca e fiica presedintelui tarii.
Ei sunt ei asa cum ii stim...asta este. Ca si cum un ciung ar fi de vina ca s-a nascut ciung.
De vina e in primul rand lipsa de alternativa....si la asta intram cam toti. De ce nu se gasesc altii sa candideze? Unii frumosi, destepti, sa nu fure, etc.
Asta e problema noastra...ca nu facem decat sa ne plangem toata ziua ca "vai ce nenorocit e ala, vai ce nenorocita e aia"...si atat. Fa ceva...ofera o alternativa...dupa care te poti plange ca lucrurile nu sunt OK.

cristina said...

andra, tu ai votat?

apartamentu' said...

pai cand ma fac mare ma fac politician, dar dupa cum zicea, still have to work on the legs.
as fi votat daca as fi fost acolo. i`ve got a president on the list oricum

cristina said...

se putea vota si de aici

Life of a Hairless Monkey said...

i partly agree cu anonymous, ca nu ajunge doar sa comentam, ci actiuni. dar cum a spus si andra in blog... e populatia care i-a votat. si i-a votat pe distinsii fiindca populatia se simte reprezentata de ei. pentru mine candidatii sunt un punct de analiza pentru populatia in general.

thanks goodness, ca nu e doar candidatul care are importanta, ci si structurile. si oricat de batuti in cap or fi, sunt 3 din 736 parlamentari. si conform articolelor citite pe euobserver, nimeni din extrema dreapta europeana nu vrea sa intre cu ei in parteneriat.
link: http://euobserver.com/9/28284

si o dorinta personala pentru mine legata de votat este metoda prin internet, care a fost introdusa in Estonia.
Hai ca daca esti in Viena, te poti duce la ambasada, dar daca te costa peste 100EUR ca sa ajungi la ambasada, cine merge sa voteze?

apartamentu' said...

nu e faza ca daca e innerlich politische gelegenheit poti vota, dar daca e aussenpolitisch poti vota pt tara in care esti? that means ca noi puteam vota pt cei de aici. ceva de genul scrie in letterul ala pe care l-am primit.
oricum ideea era cu totul alta. eu nu m=am suparat pe cei 3, spuneam doar cat de bun e rezultatul, adica ei sunt cei care TREBUIE sa mearga acolo.

Anonymous said...

Nu "populatia" a votat, ci 27% din totalul populatiei votante, dintre care procente bune sunt voturi multiple (adica aceeasi persoana a votat de 10 ori).

Deci legitimitatea castigatorilor unor alegeri din Romania este inexistenta (30% din 27% din votanti reprezinta un numar nesemnificativ de sustinatori raportat la populatia romaniei).

Asadar, peste 70% din romanii cu drept de vot nu au ce sa voteze pentru ca nu exista alternativa la actuala clasa politica intrata in putrefactie. Inca o data spun: nu sunt de vina politicienii (pentru ca ei atata pot), problema este lipsa de alternativa la ei.

Ioana said...

Pe mine ma amuza ca UDMR-ul are 3 locuri in parlament. adica 8% din voturi. asta in coditiile in care cam 6% din populatoa romaniei e de etnie maghiara - si evident nu toti au drept de vot. Si daca te mai uiti ca judetele Harghita si Covasna au cea mai mare prezenta la vot... E clar cine stie ce vrea la noi in tara. (un alt fapt divers: prezenta la vot in sibiu a fost undeva pe la 20%)

cristina said...

just saying.. nu costa 100 de euro sa ajungi la ambsada. puteai vota ori pt romania ori pt austria. dura cam 5 minute. si nu inteleg ce e cu atata tamtam, nu e ca si cum nu zice toata lumea aceeasi chestie. mi se pare redundant. adica da, da, lipsa de alternative si revolutie! its getting kind of old.

apartamentu' said...

man, alternative exista since votul alb e posibil, iar eu sunt o adepta a acestuia, deci sustin ca cei care se simt fara alternativa ar trebui sa recurga la acest mijloc. in ceea ce priveste austria, nu cunosc candidatii si nu ma intereseaza soarta tarii pentru ca nu planuiesc sa stau atat de mult incat sa ma afecteze. am votat la ÖH Wahl though pt ca acolo stiam cine candideaza si voting is fun. Ioana are dreptate, unii chiar stiu ce vor si profita de lenea, scarba, etc, celorlalti, which is a smart thing to do. in plus, e un blog, nu un mars in fata parlamentului.

Anonymous said...

Votul alb = Vot pentru nimeni, dar pentru toti. Dupa numararea voturilor, cele albe se redistribuie dupa un anumit coeficient tuturor. Asa ca printr-un vot alb nu faci altceva decat sa votezi cate putin din fiecare.

PS: Poate ar fi nevoie de mai putine bloguri si mai multe marsuri in fata parlamentului.
Dar asa cum religia este opiumul popoarelor...si blogurile devin locuri pentru exprimarea problemelor si autocalmarea persoanelor. Pentru niste conducatori de stat este mai comod un om care isi striga problemele in fata PC-ului decat in fata unei institutii publice.

apartamentu' said...

aici nu exista nici o problema. Nu am absolut nimic impotriva rezultatului alegerilor (daca asta nu e clar inca).
nevoie e numai si numai de autoritate. jos democratia! traiasca Legiunea si Capitanul!

Marv said...

doamne iarta-ma, cine sunteti?

apartamentu' said...

Marv, e doar a way sa get rid of tension :)
desi i could think of much better ways...

coco said...

pana si eu stiu de alte moduri:).
poate pana la viitoarele alegeri o sa avem si in romania partidul piratilor fully operating...